Thursday, November 26, 2009

Nazri Omar mencari Zaini Omar


#18 Wednesday 25th of November 2009, 1:30 pm, GMT +8 Mohd. Nazri Omar

assalamualaikum, saya seperti nama dan alamat di atas ingin berhubung dengan member2 lama 87/89. Dari PMSA...rindu pada kengkawan lama...terutama tengok dlm gambar tadi, majid siam, ku jamil ku seman.. dan yang lain-lain lagi. Ingin juga rujuk kembali dengan sahabat saya Zaini Omar, dari pekan asun. lama tak dengar berita. No. saya HP : 0133446826... rindu anda semua...

Saturday, November 21, 2009

Lagi Cerita Tok Cha


#16 Saturday 21st of November 2009, 3:05 pm, GMT +8 Tok Cha nak cerita....

Malam tadi sewaktu aku tengah ralik surfing internet, tetiba dapat call. No yang tidak dikenali. Tapi tak pa, aku tetap jawab macam biasa. Manalah tahu jika my clients yang col. Laa terkejut kejap, sebab tak sangka, panggilan itu dari kawan lama; Man Pelong. Macam mimpi... sekian lama aku dok cari tetiba terdengar suara di corong tefon. Syukran... dia mengajar di SK Tok Jembal, Kuala TRG. Sek dekat airport K.Trg. Katanya dia dapat no tifon aku setelah access dari blog ini.... Cerita punya cerita dia berikan aku no tfon seorang lagi mamat serumah yang sekian lama aku cari.... RAWI Wakaf Stan.Apa lagi lepas sembang dengan Man Pelong aku terus called Rawi. Dia pun sama gak dengan aku. Terkejut beruk bila aku perkenalkan diri. Kalau ada dekat mau dipeluknya masing-masing. Tak sangka kan? tiba-tiba bertaut kembali....Wah si Rawi ni dah jadi taiko besar tau. Ada link bizness di Indonesia, Hong kong, Vietnam. Dia buat properties. Pehh...hebat..Esok dia terbang ke Hong Kong... balik tu baru nak cari aku di Besut. Aku pun sekarang sibuk juga... sibuk tadah air hujan dalam besen... musim hujan ni malas pulak nak keluar. Peluang berehat...

#17 Saturday 21st of November 2009, 3:14 pm, GMT +8 Tok Cha nak cerita....

tak sangka ramai juga kekawan yang masih sudi dok concern pasal aku... cuma aku amik peluang di sini untuk perbetulkan sikit berita yang ko orang dengar pasal aku.Sebenarnya aku tak pernah ada chalet atau buat bizness homestay atau seumpamanya di Besut ini. Langsung tak pernah.... Ramai yang kata aku ada chalet... itu yang selalu aku kena tanya bila jumpa geng lama.ONLY BLACKSTUD CAPPUCCINO sahaja....

Wednesday, November 18, 2009

Shopping Mall Di Jeddah

video

Biasa kita dengar pasal Masjidilharam di Mekah dan Masjid Nabawi di Madinah. Namun di Jeddah, shopping mall sedang tumbuh bagai cendawan selepas hujan. Ada yang telah beroperasi dan masih banyak yang dalam permbinaan.

Ini adalah salah satu mall/souq yang telah beroperasi. Red Sea Mall terletak di kawasan elite di utara Jeddah. Lebih kurang besar Mid Valley Mall.

Saturday, November 14, 2009

Merisik Khabar Che Alias (Tok Cha)

#14 Thursday 12th of November 2009, 3:27 pm, GMT +8 Che Alias TOK CHA


Wah... ko sakan beruban man.. aku dah lama dengar ko skarang jadi tokeh. tapi tak tau camna nak contact hinggalah aku diberitau pasal blog ni.
Awal-awal dulu ada gak aku jumpa Budin Pasir Mas, Dapat col Zu Sin Mato belalang, Jumpa Mahadi di umah dia di wakaf baru... terkini jumpa Jazlan kat airport KBharu. Yg selalu jumpa nasir yaakob sebab dia ngajor anak aku di SMKTM. Yang lain2 tu langsung tak dapat brite... Rawi, zu polis, saipul, dan kekawan satu batch... Camana ya rupe masing-masing setelah 20 tahun berlalu.... nak sangat jumpa... eloklah buat reunion MPPP tu...

Terlupa aku.... sesapa rindu nak tengok aku bolehlah ke site ini : http://chealias.blogspot.com
atau
tel; 012-5269693

Sunday, November 8, 2009

Ahmad Nizam Abdul Hamid


#13 Sunday 8th of November 2009, 3:09 am, GMT +8 Ahmad Nizam Bin Abdul Hamid


Assalamualaikum buat semua warga MPPPKT 87\89.
Terutama unit B, Nik,Burn,Ajak,Zihan,Zul Sidek,Majid,,,,,,skrg;
SK Sultan Hisamuddin Alam Shah KL
012 3623790

Abd Kharim Idris Merisik Khabar


#12 Thursday 5th of November 2009, 2:25 pm, GMT +8 ABD KHARIM IDRIS

Kira oklah..kalau ada komitmen member-member lama dah tentu blog ni tambah meriah lagi .Semoga Allah merahmati segala usaha yang baik ni.Saya PMC 8789